четвъртък, 26 май

Яхния с нахут

02/04/2011
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4-5
Изпрати Яхния с нахут
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо19 788
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Продукти

  • нахут - 1, 5 ч.ч.
  • лук - 1/2 глава кромид
  • моркови - 2 броя
  • картофи - 2 броя
  • гъби - 3 - 4 броя
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • бульон - 2 ч.ч. зеленчуков
  • сол
  • черен пипер
  • карамфил - 1/2 к.л. счукан
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Яхния с нахут

Нахутът се накисва във вода от предната вечер. Сварява се на следващия ден, докато омекне, след което се отцежда и се оставя настрана. В останалата вода се разтваря зеленчуковия бульон.

Лукът се нарязва и се задушава в малко мазнина. Добавят се и нарязаните моркови и гъби. Картофите се обелват и нарязват на малки парчета.

В отделен съд се загрява маслото и се размива с брашното. Добавя се бульонът и се бърка енергично. Сипват се запържените зеленчуци, нахутът и картофите.

Ястието се овкусява с подправки, а при нужда се долива още малко вода. Оставя се да къкри на бавен огън за около 20-25 минути, като от време на време се бърка.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.2
Общо 14 гласували
5 9
4 1
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
maria
12.09.2015 22:15
Страхотно стана , мерси за рецептата и у нас всички я харесаха !
0
0
Евгени
28.08.2012 19:14
Защо ли ? Защото и децата ни го изядоха с удоволствие .
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Вкусна и лесна рецепта за Яхния с нахут. Не намерихте това което търсите? Прегледай останалите категории за Яхния с нахут. Вкусни рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Яхния с нахут в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.