Яхния с нахут

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
02/04/2011
"Колко от вас са опитвали яхния с нахут?"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 878
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата168
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва във вода от предната вечер. Сварява се на следващия ден, докато омекне, след което се отцежда и се оставя настрана. В останалата вода се разтваря зеленчуковия бульон.

Лукът се нарязва и се задушава в малко мазнина. Добавят се и нарязаните моркови и гъби. Картофите се обелват и нарязват на малки парчета.

В отделен съд се загрява маслото и се размива с брашното. Добавя се бульонът и се бърка енергично. Сипват се запържените зеленчуци, нахутът и картофите.

Ястието се овкусява с подправки, а при нужда се долива още малко вода. Оставя се да къкри на бавен огън за около 20-25 минути, като от време на време се бърка.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 1
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

maria
maria
12.09.2015 22:15
Страхотно стана , мерси за рецептата и у нас всички я харесаха !
0
0
Евгени
Евгени
28.08.2012 19:14
Защо ли ? Защото и децата ни го изядоха с удоволствие .
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията