Див заек със сметана по литовски

14/08/2016
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината, като оцетът, бялото вино, майораната, белият и черният пипер, солта и зехтинът се смесват и се добавя нарязаният на тънки шайби лук. Почистеният заек се разрязва на две и се слага в ледено студена вода за 5 часа.

След това водата се излива, заекът се залива с маринатата и се оставя в хладилника за 4 часа. След това двете половини на заека се вадят, подсушават се и се правят разрези, в които се слагат парченца сланина.

Слага се в тава с маслото, и се пече 20 минути в загрята на 220 градуса фурна. Залива се със сметаната и се пече още 1 час. Заекът се нарязва на по-малки парчета, слага се в съд и се залива с прецедения сос, в който се е пекло месото.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар