Див заек със сметана по литовски

14/08/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо301
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • див заек - 1 бр.
  • масло - 350 г
  • сланина - 100 г
  • сметана - 1 ч.ч. течна
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • сол - 3 щипки
  • бял пипер - 1/2 ч.л. млян
  • майорана - 1 щипка суха
  • лук - 2 глави
  • оцет - 200 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината, като оцетът, бялото вино, майораната, белият и черният пипер, солта и зехтинът се смесват и се добавя нарязаният на тънки шайби лук. Почистеният заек се разрязва на две и се слага в ледено студена вода за 5 часа.

След това водата се излива, заекът се залива с маринатата и се оставя в хладилника за 4 часа. След това двете половини на заека се вадят, подсушават се и се правят разрези, в които се слагат парченца сланина.

Слага се в тава с маслото, и се пече 20 минути в загрята на 220 градуса фурна. Залива се със сметаната и се пече още 1 час. Заекът се нарязва на по-малки парчета, слага се в съд и се залива с прецедения сос, в който се е пекло месото.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар