Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Шафранови картофки с мащерка

Шафранови картофки с мащерка

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117493961k1
Шафранови картофки с мащерка
Снимка: Русиана Михайлова
2 / 4
18/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • краве масло - 60 г.
  • картофи - 1 кг пресни
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • бяло вино - 1 с.л.
  • лук - 1 стрък пресен
  • чесън - 1 стрък пресен
  • шафран - на върха на ножа
  • копър - 1 стрък
  • мащерка - 2 - 3 стръкчета прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Остъргваме картофките от люспите и ги измиваме. Запържваме ги в маслото, след което се добавяме и нарязаните копър, чесън и лук.

Разбъркваме добре. Оставяме картофките да се позапържат около 5-6 минути на слаб огън. След това овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Прибавяме шафрана и скълцаната мащерка.

Разбъркваме и накрая прибавяме бялото вино. Оставяме картофките да се задушават на тих огън, под капак, като от време на време се ги разбъркваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: