Бланширан октопод със зеленчуци

13/05/2016
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо564
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Октоподът се пуска за 3 секунди във вряла вода, вади се и се почиства, като се отстраняват главата, човката, вендузите и кожата. Махат се вътрешностите и октоподът се измива добре. Пуска се за още 2 минути във вряща вода и се вади веднага.

В голям съд се загрява зехтинът, слага се октоподът и се запържва на среден огън за 10 минути, като се обръща от време на време. След това се добавя лукът, нарязан на тънки шайби, смлените лешници, солта, грахът и бейби морковите.

Накрая се добавя виното, съдът се похлупва с капак и се оставя да къкри на слаб огън за 15 минути. Октоподът се сервира, поръсен с магданоз и украсен с резени лимони.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Не се ли кисне за кратко във вода със малко оцет.
0
0
Ваня Благоева
Рецептата е много хубава, но тези октоподи хич не ми допадат.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв