Клин по селски

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Клин по селски
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
18/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • За плънката
  • вода - 1.5 л.
  • ориз - 0.500 гр.
  • сол - 1 с.л.
  • извара - 1 кг
  • яйца - 12 бр.
  • кисело мляко - 1 купичка
  • сода - 1 ч.л.
  • За корите
  • вода - 1 чаша хладка
  • олио - 1 - 2 капки
  • сол
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плънка: В тенджера се слага водата да заври. След като заври се добавя ориза и солта и се оставя да ври още за около 10 мин. Маха се от огън и се оставя да поизстине за около 15 мин.

Добавя се извара, яйцата, кисело мляко и содата /киселото мляко и содата се разбъркват отделно и тогава се добавят към сместа/. Всичкото това се разбърква добре.

Корите: Хладка вода, олио и щипка сол се разбъркват добре. Добавя се брашно, колкото поеме. Тестото да е меко. Тестото се прави на топки и се разточва.

В намазнена тава се слага една кора, поръсва се с плънка добре и отгоре се слага още една кора. Пече се върху печка. Когато едната страна бъде готова, се обръща да се изпече и другата страна. Пече се докато хване леко червеникава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: