Моите карамелизирани орехи

19/01/2016
Мариела Христоваот Мариела ХристоваПомощник Готвач 1x
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 785
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • орехи - 2 ч.ч. (половинки)
  • мед - 1 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • вода - 2 ч.ч.
  • масло - 20 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете 1 ч.ч. вода на котлона и поставете орехите в нея. Оставете да заврат за 5 минути, след което ги изцедете.

В тиган смесете и запържете захарта, меда, индийското орехче, другата чаша вода и кравето масло, като бъркате непрекъснато до получаване на златисто кафяво.

Прибавете орехите към получената смес, разбъркайте, след което веднага ги извадете и наредете в тавичка, покрита с хартия за печене.

Когато карамелът поизстине малко, разделяме ядките и ги подреждаме в чиния.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
10.05.2016 09:19
Това бих го хапнала с удоволствие.И като украса за торти би било подходящо.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв