Ориз с гъби на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Ориз с гъби на фурна1 / 2
05/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5-6
"Най-ароматното, бързо и лесно за приготвяне ястие, което можем да предложим на начинаещите кулинари"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • гъби - 500 г
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • сметана - 1 с.л. заквасена
  • индийско орехче - 1 к.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • масло
  • бульон - 1 кубче, гъбен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете ориза за 15 минути във вода. Нарежете лука, праза и гъбите. Загрейте в дълбок съд масло и задушете първо лука, праза и накрая добавете гъбите, след което и сметаната. Когато поомекнат, добавете сол, черен пипер и индийско орехче.

Отцедете ориза и го изсипете към останалите продукти. Разбъркайте за половин минута и изсипете в намазнена тава за печене. Поръсете с натрошения бульон, при желание добавете още от подправките и долейте няколко чаши гореща вода (почти до края на тавата).

Сложете ориза да се пече в предварително загрята на 200 фурна, докато течността се изпари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Delfina
Delfina
Нищо общо между снимката и ястието, с изключение на ориза
14.09.2013 15:07
4
:)
:)
"няколко чаши вода" по точно не може да бъде!!! Благодарско!!!
14.09.2013 12:56
3