Вратни пържоли със задушени зеленчуци

19/01/2016
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 751
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вратните пържоли се начукват добре, за да стане месото по-крехко. Намазват се с малко зехтин и се оставят на хладно да починат 1 час.

Лукът се реже на едри шайби. Гъбите се нарязват на филийки, морковите се нарязват на ситни кубчета.

В йенски съд се излива останалият зехтин, слага се малко от нарязания лук, отгоре се слагат гъбите и морковите.

Върху тях се нареждат половината от пържолите, поръсват се с половината сол и черен пипер. Отгоре се слагат останалите зеленчуци, останалите пържоли и се ръсят отново със сол и черен пипер.

Добавят се 200 милилитра топла вода, ястието се покрива с фолио или с капак и се слага в студена фурна. Пече се 2 часа и се сервира горещо.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Много вкусно, и аз го правя така, само прибавям и чаша бира. Чудесно ястие!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв