Памук погача с течен шоколад

19/01/2016
"Насладете се на тази изключителна погача без никакви угризения, време за диети все някога ще се намери "
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 765
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявате брашното и с част от него си правите кашица с млякото, 1 с.л. захар и маята. Когато маята шупне, прибавяме нея и всички останали съставки към брашното и замесваме меко тесто. Оставяме да втаса.

След това делим на две за по-лесно и точим кори с дебелина около 2 мм. Разрязваме с чайна чаша кръгове. Мажем един кръг с шоколад и слагаме друг върху него, мажем и него и слагаме трети.

След това приплесваме отгоре и сгъваме на две. С клечка за шишче натискаме през средата почти до долу, повтаряме с противоположната страна. Оформяме малко топченце и го слагаме в средата хем да скрие следите, хем да е като тичинки.

Така редим цветята в тавата едно до друго и ако ни остане тесто, правим топчета и ги мушваме в празнините между тях, аз ги набучках със шишчето да изглеждат по интересни.

Снимала съм максимално подробно за улеснение в направата. Слагате във фурната първо на 100 градуса за около десетина минути да довтаса, вадите я, мажете я и я пускате на около 170 градуса да се пече до златисто.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!