Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Омлет с хляб и гъби на фурна

Омлет с хляб и гъби на фурна

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Омлет с хляб и гъби на фурна
Снимка: Иси
1 / 2
19/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • гъби - 4 - 5 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • хляб - 4 - 5 филийки
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • зелен лук - 2 стъка
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват и се слагат в намаслен тиган, запържват се леко.

В купа се счупват яйцата, разбиват се, добавя се нарязаните на кубчета хляб, сол, черен пипер и прясното мляко.

Вземете гъбите и ги изсипете в подходяща тавичка заедно с мазнината. Отгоре в/у гъбите изсипете и яйчената смес.

Нарежете магданоза и лука, добавете ги и тях в тавичката. Отгоре поръсете с настъргания кашкавал. Сложете го в предварително загрятата фурна на 180 градуса за 20-25 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: