Пилешко с ориз по китайски

30/01/2016
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 678
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява в съотношение 1 към 4, като се капват няколко капки олио във водата за варене, за да не се слепват зрънцата.

Охлажда се. Лукът и чесънът се режат на ситно. Пилешкото филе се реже на тънки ивици. Чушките и китайското зеле се режат на тънки ивици.

В дълбок тиган се загрява олиото и се запържва за 30 секунди чесънът. След това се добавя лукът и се пържи още 1 минута. Добавят се кедровите ядки и захарта и се пържат 30 секунди.

Добавя се месото и се пържи още 2 минути. Добавя се черен пипер и нарязаната чушка и се пържат още 1 минута. Добавя се охладеният ориз и соевият сос.

Разбърква се с вилица, за да попие оризът от соса, котлонът се намалява на минимум и сместа се готви 4 минути. Сваля се от котлона, добавя се нарязаното китайско зеле, разбърква се и се сервира.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка
Йорданка
05.06.2016 15:11
Едно от любимите ми ястия, само че аз добавих и микс от замразени зеленчуци (грах,моркови и царевица) Опитайте става много вкусно :)))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв