Пикантни оризови спагети със зеленчуци

19/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо651
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме оризовите спагети за 5 минути във вода, след което ги изцеждаме добре.

В тефлонов тиган загряваме половината от мазнината и в нея изсипваме оризовите спагети.

Запържваме ги за около 5 минути и ги изваждаме.

Изцеждаме спагетите върху кухненска хартия, а в мазнината, в която сме ги пържили, добавяме останалия зехтин и в него запържваме пилешките гърди, нарязани на кубчета.

Към тях прибавяме последователно нарязаните на едро лук, чушките, нарязани на ивици, патладжана, нарязан на кубчета, тиквичката, нарязана на шайби, чесъна, обелен и нарязан на ивици, доматеното пюре и чили соса.

Овкусяваме ястието и прибавяме 1 к.ч. вода.

Затваряме съда с капак и задушаваме на среден огън за около 20 минути.

Прибавяме нарязания на ситно магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

никнай
никнай
07.02.2016 23:18
Както обикновено прекаляваш безсмислено с всичко и винаги държиш да е нещо чуждо за да е интересно - непременно трябва да е тефлонов тиган като че ли баба ти е имала такъв и го е използвала наред с чили сос защшто си е нямала обикновен тиган и сос от домашни люти чушки.
И не са оризови спагети а оризово фиде - ако можеш да направиш разлика между спагети и фиде.
Ако не са оризовото фиде си е най-обикновена яхния с пилешко.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв