Шотландски кюфтенца

12/04/2016
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо947
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 7 бр.
  • свинско месо - 300 г
  • телешко месо - 300 г
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вода с малко сол се сваряват 6 яйца за 5 минути. Свинското и телешкото месо се нарязват на парченца, смесват се и се смилат.

Към каймата се добавя 1 сурово яйце и каймата се измесва добре. Добавя се сол и босилек и се меси още малко. Готовата кайма се разделя на 6 части. Всяка част се оформя като питка с дебелина около сантиметър.

В центъра на всяко кръгче се слага едно сварено яйце и се оформя, като яйцето от всички страни се покрива с кайма така, че да се получи формата на яйце, но от кайма. В малка тенджерка се загрява олиото и се пускат кюфтетата.

Пържат се до златисто, като няколко пъти се обръщат по време на пърженето. Вадят се, отцеждат се от излишната мазнина и се сервират горещи или студени.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар