Пастички Баядера

19/01/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо698
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 9 с.л.
  • захар - 200 г
  • орехи - 150 г смлени
  • бисквити - 250 г (обикновени)
  • масло - 170 г
  • шоколад - 100 г
  • ром - 2 - 3 с.л. или шоколадов ликьор
  • за глазурата
  • шоколад - 100 г за готвене
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме млякото и захарта в касерола и загряваме съдържанието на слаб огън, докато захарта се разтопи. Добавяме маслото и сваляме касеролата от огъня. Разбъркваме, докато маслото се разтопи.

Щом маслото е напълно разтопено, добавяме смлените ядки и натрошените на ситно бисквити (аз използвам кухненски робот или чопър, за да станат наистина на ситно) и бъркаме, докато се получи гъста смес. Получената смес разделяме на две равни части.

Разтапяме шоколада на водна баня и го добавяме в едната половина от сместа. В другата част прибавяме малко ром или ликьор по избор.

В покрита с намазана с масло хартия за печене правоъгълна тавичка (може да се използва и квадратна с падащ ринг) изсипваме първата смес и с ръце оформяме равен слой, като най-отгоре и по краищата заглаждаме с лъжица. Отгоре по същия начин разстиламе втората смес.

Шоколадът за глазурата разтапяме на водна баня, добавяме около 20 г. масло и с получената глазура намазваме сладкиша.

Шоколадът с маслото може да разтопим и в микровълнова фурна.

Оставяме да стегне добре в хладилник (поне за една нощ), след което нарязваме на малки квадратчета, подобни на пастички.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар