Гювеч по сръбски

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Гювеч по сръбски1 / 2
19/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 250 г
  • говеждо месо - 250 г
  • домати - 5 - 6 бр.
  • масло - малко
  • лук - 3 глави кромид
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 4 бр.
  • целина - няколко листа
  • магданоз
  • ориз - 4 с.л. леко запържен
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на гювеча се редят доматите, нарязани на филийки.

Над тях - парчетата говеждо и свинско месо, предварително изпържени в малко масло.

Поставят се лукът, патладжанът, чушките, целината, магданозът, оризът. Отгоре отново се слагат домати.

Посолява се. Всичко се залива с водата и се пече бавно на слаба фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: