Шкембе - чорба

19/01/2016
Ваня Благоеваот Ваня БлагоеваГотвач 3x
"Според историците Троянската война е продължила цели десет години, но споровете коя е оригиналната шкембе чорба ще продължи много повече, ни се струва!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44 653
  • Преглеждания за месеца3782
  • Преглеждания за седмицата198
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • шкембе - 800 г
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус;
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 3 с.л. растително масло
  • чесан - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.

Начин на приготвяне

Шкембето се почиства, измива се и се сварява във вода с малко сол. Щом е готово, се нарязва на малки парченца.

В тенджера се сгорещява маслото и се прибавя брашното, което трябва леко да се зачерви.

На тънка струйка се прибавя бульонът от вареното шкембе (предварително прецеден) и самото шкембе. Добавят се счуканият чесън и черният пипер и се вари още около 5 минути.

Застройва се с разбитото яйце, смесено с млякото.

Чорбата се поднася топла.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ivo
Ivo
05.07.2016 12:33
Застройка с яйце и кисело мляко ??? Чесънът предварително и се вари ????
Странна рецепта.
16
3
Ваня Благоева
Ооо да, много хора я предпочитат на сутринта за закуска :D
4
3
Джемиле Чешлиева
Вкусна чорбицка особено след дълга пропивна нощ
4
3

Виж всички коментари или напиши такъв