Картофена плескавица

19/01/2016
Марина
отМаринаПомощник Готвач93104781
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо990
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • кашкавал - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • хляб – 2 филии стар
  • копър – 1 връзка
  • магданоз – ½ връзка
  • сол
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • къри – 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода, но не напълно. След като са готови, оставете ги да изстинат.

Картофите и кашкавалът се настъргват на едро ренде. Към тях се добавят 2-те яйца, хлябът, които стривате на трохи, копър, магданоз, черен пипер и къри.

Добавя се малко сол на вкус, ако е необходимо, но внимавайте, защото кашкавалът е достатъчно солен.

Всички продукти се омесват хубаво в тава, заглаждат се и се пекат в предварително загрята фурна до апетитен загар.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Марина
Марина
19.01.2016 20:54
Пропуснала съм и 1 глава лук да добавя. Реже се на ситно и се прибавя в сместа.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв