Тесто което издържа 10 дни - за пици, мекици

19/01/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Уникална рецепта тестото по тази рецепта можете да го използвате за цели 10 дни и ще резултатът ще е винаги отличен! Благодарим на Вили от Камено за споделената рецепта! Споделяйте и вие"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 712
  • Преглеждания за месеца3350
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прави се закваска от маята разтворена в прясното мляко, солта и малко брашно да стане кашичка. Оставя се да шупне.

Сипва се в брашното, добавяме киселото мляко с разбита в него сода за хляб. Замесва се гладко тесто.

Ако не се приготвя веднага се поставя в торбичка и се оставя в хладилника. Аз разделих на две части. Половината в хладилника за мекици, а другата половина за пица.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ВИЛИ-Виолета Матева
Ирина и аз не знам защо :)просто рецептата е така написана ,това е хладилното тесто ,става и за питки , пици и мекици При мен не може да остане толкова дълго - една пица и една питка и го няма :)
0
0
Ирина Андреева Jolie
А каква е причината да се добавя и мая и сода?Може да добавим и малко бакпулвер :) Ще пробвам.Интересна рецепта! :)
4
3

Виж всички коментари или напиши такъв