Агнешко на фурна с горчица

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071k1
Агнешко на фурна с горчица1 / 5
19/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 1 кг
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • горчица - 3 с.л.
  • чили сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем чесъна на по - едро. Правим разрези в месото и слагаме чесъна в тях. Смесваме горчицата с чили соса и подправките, след което намазваме месото с него.

Оставяме го за няколко часа, поне 4, най-добре една нощ, за да поеме добре от попдравките.

Слагаме месото в намазнена тавичка, като го поливаме със зехтин. Покриваме тавата с фолио и печем до готовност.

Ако желаем да хване коричка махаме фолиото през последните 10-15 минути. Сервираме с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Добре че е снимката от Готвач.БГ на това агнешко, иначе снимките които са добавени от Йорданка и Джемиле категорично ме отказват да го опитам. А и между другото бих го приготвила само с масло около 50 г не- повече, а не със зехтин.
30.06.2016 23:48