Бърз и фин сладкиш с праскови

17/07/2011
тин
оттинНовак276
"Има сладкиши, които приготвяме ей така, защото ни се яде сладко, а има и такива, които приготвяме само по специални случаи!"
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24 605
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата47
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • бишкоти - 300 гр.
  • пюре от праскови
  • захарен сироп - добре е да е рядък
  • белтъци - 2 бр.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наредете в дълга чиния половината от бишкотите, като ги потапяте за момент в рядък захарен сироп. Покрийте ги с плодово пюре от праскови и наредете отгоре останалите бишкоти, също потопени в сиропа.

Покрийте десерта с разбитите белтъци на сняг и 2 с.л. пудра захар.

По същия начин може да приготвите сладкиш с пюре от кайсии, ябълки и др.

Да Ви е сладко.подобни рецепти тук

5 8
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ани
Ани
31.10.2014 12:30
На снимката въобще няма разбити белтъци!
0
0
Betinka
Betinka
11.09.2011 17:07
Не трябва ли тези белтъци да се позапекат малко ? Така сурови не са ли опасни, все пак ?
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв