Крем карамела на мама

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Крем карамела на мама
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 7
20/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15
"Да, тази рецепта за крем карамел е от тефтера на мама и е гарантирано вкусна"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 средна водна чаша
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбъркват много добре. Добавя се прясното мляко и ванилията и също се разбъркват.

3-4 с.л. захар се слагат в тиган, да се карамелизират. В специални чаши се слага по 1 с.л. от карамелизираната захар.

Изсипва се от сместа във всяка чаша. В тава се нареждат първо чашите, после се слага вода до половината на тавата.

Крем карамелът се пече във фурна на водна баня на 180 градуса за около 50 мин.

Изкарват се от фурната с тавата и се оставят за изстинат в нея. Десертът е готов за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: