Задушени пресни картофки с чесън и копър

20/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач231324101
"Представяме ви тези невероятно картофки, които стават за половин час и са невероятно вкусни"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 766
  • Преглеждания за месеца207
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре картофите и не ги белете от кожичката. Нарежете ги на две.

Изпържете ги във фритюрник до златисто, но не прекалявайте.

Нарежете чесъна и копъра на ситно.

Сипете картофите в купа с капак веднага след пържене. Добавете чесъна и копъра към тях. Подправете на вкус със сол и оцет. Захлупете и раздрусайте добре купата, за да се овкусят.

Оставете да се задушават поне 30 мин. преди консумация.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Албена
Албена
16.03.2017 08:03
40 минути не са ли много,аз за това време приготвям месо?
0
0
Татьяна Балова
Не са много, като се има предвид, че целта е част от картофките, които са на дъното, да хванат апетитна златисто-кафява коричка. Всички първо на тях налитат!
0
0
Татьяна Балова
Вместо да се пържат, картофките може да се задушат в тенджерата под налягане. Прави се така: на дъното й се слага супена лъжица масло и супена лъжица олио, солта, чесънът, супена лъжица вода (ако картофките са много пресни, те съдържат доста вода, така че може и да не сипваме допълнително). Захлупваме, включваме, щом тенджерата зафучи, превключваме на тих огън и задушаваме около 40 минути. Изключваме и оставяме върху котлона (така те после няма да са залепнали за дъното). След десетина-петнайсет минути изваждаме, наръсваме с копъра и - готово.
0
0
Албена
Албена
12.06.2016 22:14
Дребни картофки ,които не се налага да режем на половинки,а оставяме цели стават неустоимо вкусни.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв