Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена Питка»Пълна кашкавалена пита

Пълна кашкавалена пита

Пълна кашкавалена пита
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
20/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10 парчета
"Много от вас са правили пълнени пити със сирене и те са се получили страхотно, но ... не толкова страхотно, колкото тази пълна кашкавалена пита - гарантираме ви"

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакет суха
  • вода - 100 мл топла
  • айран - 300 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • сусам - 1 с.л.
  • кашкавал - 150 г
  • ПЛЪНКА
  • картофи - 2 бр. сварени
  • доматен сос - 5 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлата вода със захарта и 1 с.л. брашно, оставяме да шупне. Замесва се меко тесто с останалите продукти, оставя се да втаса 40 минути.

Кашкавалът се настъргва на ренде.

Отделя се 1/3 от тестото за основа и разточваме на кръгла кора с диаметър на тавата 28 см. Поставя се на дъното на намаслената тава.

Останалото тесто разточваме на правоъгълник, намазва се с разтопено масло и поръсваме с настърган кашкавал. Завива се на руло, нарязват се парчета, нареждат се върху основата. Отгоре се поръсва сусам.

В средата намазваме с доматен сос, слагат се обелени и нарязани картофи, овкусяват се с подправките и парченца масло.

Печем в загрята фурна 180 градуса 35 минути. Малко преди края изваждаме питката, поръсваме картофките с настърган кашкавал и връщаме във фурната, докато се разтопи.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Абе тия картофи не ми звучат примамливо. Я да помислим за нещо като месце на хапки запържено с малко лук,гъби кашкавал.Не ви ли звучи по добре
28.01.2023 12:48
Иринааа
Иринааа
Супер е
19.07.2018 12:18
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
С тази пита не е нужно друго да се готви ,става и за обяд и за вечеря ,а защо не и закуска :)))
20.01.2016 18:36