Домашни банички със сирене

20/01/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 4x
"Разкошни домашни банички, които може да приготвите буквално за без пари "
Приготвяне80 мин.
Готвене30 мин.
Общо110 мин.
Порции14 бр.
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 446
  • Преглеждания за месеца2215
  • Преглеждания за седмицата352
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • за тестото
  • вода - 1 млечна кофичка хладка (към 400 - 500 мл)
  • олио - 3 супени лъжици
  • оцет - 1 супена лъжица
  • сол - 1 чаена лъжичка
  • брашно - около 1 кг (за еластично тесто)
  • за плънка
  • мас - 1/2 ч.ч. разтопена
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 300 - 400 г натрошено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като към водата прибавяме олио, оцет, сол и с брашно замесваме еластично тесто, което намазваме с олио и оставаме за 30 минути на стайна температура да се отпусне.

От тестото правим топчета с размер малко по-големи от яйце. Всяко топче разточваме леко с диаметър, колкото малка чиния. Слагаме настрани върху набрашнена повърхност и покрити с кърпа, да не хванат коричка.

След като разточим всички кори, вземаме с много добре намаслени с олио ръце и върху голяма памучна покривка раздърпваме тънки големи кори. За по-фини банички може да изрежем периферните ръбчета на кората, като запазваме тестото и отново използваме.

Така оформената кора за баничка напръскваме със смес от олио и разтопена мас. Наръсваме с натрошено сирене и навиваме на тънко руло, като повдигаме кърпата, кората сама се навива на руло.

Всяко руло завъртаме като охлювче и подреждаме в покрита с хартия за печене тава. Намазваме отгоре баничките с малко мазнина. Слагаме да се изпекат в предварително загрята на 180-190 градуса фурна до златиста коричка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Теодора Мещерова
Изглеждат много апетитни! Ще се пробват
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв