Пълнени кюфтета

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пълнени кюфтета
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
29/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Обичаме кюфтенца всякакви, но в тези пълнени кюфтета се влюбихме от първата хапка и вярваме, че ще ги обичаме доживот"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • картофи - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • за плънката
  • гъби - 250 - 300 г
  • лук - 1 глава
  • сметана - 3 с.л. заквасена
  • кашкавал - 50 г
  • топено сирене - 50 г
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и ги намачкайте добре. В купа сложете каймата, към нея прибавете картофите, яйцето, кашкавала (настърган) и подправките.

Пригответе плънката, като нарежете лука и гъбите на дребно. Загрейте малко масло в тигана и задушете лука. Като смени цвета си, прибавете и гъбите.

Накрая добавете сметаната, кашкавала и топеното сирене (нарязани на кубчета). Оставете няколко минути леко да се разтопи кашкавалът и сиренето и свалете от котлона.

Разделете каймата на топки. Сложете във всяко топче от плънката и загърнете добре.

Наредете кюфтетата в тавичка и ги намажете с олио. Печете на 200 градуса за около 30 минути.

Извадете ги от фурната и сложете на всяко кюфте парче кашкавал. Върнете пълнените кюфтета обратно за няколко минути.

Кашкавалът е по желание, може и без него.

Пълнените кюфтета са много вкусни, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: