Солено руло с кайма

20/01/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Намерихме ново амплоа на корите за баница - и се получи отлично "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо988
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори за баница - 12 листа
  • кайма - 500 г
  • праз - 4 стръка
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 100 мл
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на колелца и го задушете в малко мазнина. Към него прибавете каймата и подправките.

След като смени цвета си, свалете от котлона и оставете да изстине.

Разбийте яйцата с олиото.

Разстелете една кора и я намажете с яйчната смес. Сложете от плънката и завийте на рула. Така направете 10 рула.

Другите две кори също намажете с яйчната смес. Сложете върху тях 4 от рулата, върху тях 3, после 2 рула и накрая завършете с едно руло.

Трябва да се образува нещо като пирамида. Завийте внимателно всички рула на едно голямо. Поставете го в тавичка и печете на 200 градуса за около 25-30 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар