Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Супа от пиле с картофи и фарфалини

Супа от пиле с картофи и фарфалини

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Супа от пиле с картофи и фарфалини
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
20/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Заменете сухите храни с топли супички, които са достатъчно вкусни и ще ви заситят добре"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 2 - 3 с.л
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • фарфалини - 3/4 ч.ч.
  • чубрица - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
  • за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се сваряват в подсолена вода. Извадете ги, оставете да се охладят и ги обезкостете.

В тенджерата прибавете нарязаните лук и морков, след 10 минути прибавете картофите (нарязани на кубчета) и доматения сок.

След като зеленчуците омекнат, върнете месото в тенджерата. Прибавете фарфалините, подправки на вкус и варете на тих огън.

Разбийте яйцето с млякото и брашното. Налейте от бульона и оставете на котлона да ври 2-3 минути.

Изсипете застройката в супата, като бъркате непрекъснато. След 3-4 минути свалете супата от котлона. Поръсете с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: