Месена торта

20/01/2016
Соняот СоняЧирак
"Внимание! Опасно вкусна селска торта!"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67 400
  • Преглеждания за месеца2102
  • Преглеждания за седмицата1229
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето и захарта, след това бавно добавете прясното мляко, содата и разтопеното масло.

В съд, в който ще месим, слагаме брашното (пресято) и прибавяме останалите продукти.

Омесваме тестото, разделяме го на 3 топки и ги разточваме, така че да станат в тавата, в която ще печем. Разточените топки трябва да бъдат тънки, почти прозрачни.

Прехвърляме блата в тава, покрита с хартия за печене, и печем за 4-5 минути на 180 градуса.

Слагаме първия блат върху поднос, намазваме с крема (приготвен по стандартния начин за Крем за торта с яйца и мляко) и така 2-3 блат и най-накрая крем.

По желание може да поръсите отгоре смлени орехи.

Тортата е по-сочна, когато я оставим за едно денонощие.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Iveta Stanislavova
Iveta Stanislavova
03.09.2016 18:09
Добавих и праскови между блатовете и стана великолепна!
3
1
Цеца Милошова
Много вкусна торта. Украсих я с ягодки и шоколадови пръчици. Едва остана това парченце да я снимам.
3
7
Гергана  Георгиева
И на всички нас в къщи :)
1
3

Виж всички коментари или напиши такъв