Крем пита

Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
26/04/2011
"Тази крем пита има вкус като от едно време - точно толкова е апетитна, колкото изглежда "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо42 956
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тесто - 1 брой многолистно
  • прясно мляко - 1 л, за крема
  • яйца - 5 броя
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч. + пудра за поръсване
  • ванилия - 3 пакетчета
  • масло - около 60 г

Начин на приготвяне

Разделете многолистното тесто на 2 равни части и ги изпечете в леко намазнена тавичка поотделно. За крема загрейте млякото със захарта до завиране, като отделите около 300 мл. Отделно разбийте жълтъците заедно с охладеното мляко, маслото и брашното.

Прибавете от горещото мляко по малко на няколко пъти към жълтъците. Темперирайте двете смеси и накрая прибавете яйчената към врящото мляко при непрекъснато бъркане. Когато кремът се сгъсти, ароматизирайте с ванилиите и махнете от огъня. Покрийте го с фолио и го охладете напълно.

Белтъците разбийте с щипка сол до пухкав сняг. Внимателно ги размесете с вече охладения крем. Изливаме цялата смес върху единия блат в тавичка и покрива добре с другия. Поръсваме с пудра захар. Крем питата се оставя да престои около 2 часа.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 3
3 4
2 1
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

lili
lili
12.07.2013 23:04
от брашното и яйцата се прави млечен крем то пише в рецептата
2
0
кремена
кремена
11.07.2013 08:22
никаде не видях къде се слага брашното
0
0
Veni
Veni
10.07.2013 17:34
Аз я приготвям вместо с тесто с кори за баница,които натрошавам и запичам заедно с масло,или с домашна юфка.За предпочитане е с домашна юфка и краве масло.Кремът е същия и останалата част на приготвянето.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти