Бисквитена торта с шоколад

20/01/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф717302144
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 304
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дъното на правоъгълна тава се намазва съвсем леко с компот. Нарежда се един пласт бисквити.

Прясното мляко, жълтъкът, захарта, водата и брашното се разбъркват добре (в 100 г вода се слага 2-3 л. брашно, разбърква се добре и тогава се добавят).

Първият пласт се намазва с компот после с получения и добре разбъркан крем. После пак се нарежда един пласт бисквити.

По същия начин се намазва с компот и крем, докато се получат 3-4 пласта. Зависи колко голяма ви е тавата и докъде ще ви стигнат бисквитите.

В по-голяма чиния се слага до средата вода, а в по-малка - шоколадите. Така шоколадите се разтопяват във водна баня.

Залива се цялата торта с разтопения шоколад и се слага в хладилник да престои за една нощ.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар