Суши сашими

20/01/2016
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
"Кой е готов за майсторски клас по азиатска кухня?"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 144
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата трябва да е много прясна, за да не се получат храносмилателни проблеми.

Филетата се нарязват с много остър нож на продълговати парчета с дебелина половин сантиметър. Трябва да се използва много остър нож, за да бъдат парчетата равни и еднакви.

Ряпата дайкон се обелва и се нарязва на тънки резени.

В 4 чинии за суши се слага подложка от кръгчета ряпа дайкон, като върху всяко кръгче се нареждат по пет резена от всеки вид риба.

До тях се слага малко уасаби и маринован джинджифил. Сервира се със соев сос.

Суши сашими се консумира с пръчици за хранене, като всяко парченце се топва в смес от соев сос с уасаби, а след изяждането на всеки вид риба се хапва от ряпата дайкон и от маринования джинджифил.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар