Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Мезе от свинско месо

Мезе от свинско месо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Мезе от свинско месо1 / 2
03/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • краставици - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • маскарпоне - 200 г
  • бял пипер - 1/4 ч.л млян
  • сол - 2 щипки
  • лешници - 50 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на тънки ленти. Всяка лента се начуква, за да стане по-крехка, и се топва с помощта на щипка във вряща вода.

Държи се във водата, докато месото не побелее. Вади се и се оставя да се охлади.

Краставицата се реже на ситни кубчета. Морковът се сварява и се реже на ситно. Целината се реже на много ситно.

Маскарпонето се смесва със солта, белия пипер, моркова, краставицата и целината. Сместа се разбърква и се намазва върху лентите месо, които се фиксират с клечки за зъби.

Поръсват се с лешници и се оставят да се охладят за 1 час в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: