Класическо кисело зеле със свинско

20/01/2016
"Приготви си най-хубавото свинско със зеле през почивните дни. Изпитана рецепта от нашата топ авторка Веселина. Участвай и ти в нашата кулинарна игра и печели награди http//gotvach.bg/konkurs"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 964
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 средно голяма зелка
  • свинско месо - 500 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 6 - 7 зрънца
  • дафинов лист - 3 - 4 листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелката на ситно и сложете в подходящ съд. Добавете нарязаното на късчете месо и ги прибавете към зелето. Добавете мазнината и задушете. Прибавете червеният пипер. Когато зелето омекне, добавете една чаша топла вода.

Изсипете всичко в тава и запечете, докато зелето и месото омекнат напълно.

Овкусете с черен пипер и дафинов лист.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Веселина Константинова
Въпрос на вкус! В рецептата не виждам да има домати!
И би било добре, ако пишете на кирилица, а не на маймуница!!!
0
1
kati
kati
21.01.2017 11:49
tva e nai tapoto neshto v kiselo zele dafinov list,ili domati
4
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Зимата е най вкусно с кисело зеле и свинско ,но вече край на киселото зеле -свърши !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв