Веган реване

21/01/2016
Пламенова Кристин
отПламенова КристинПомощник Готвач151471
"Който разбира, тук се спира и Веган реване избира ! То е пухкаво и сочно, ароматно и приятно!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 481
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ч.ч. тип 500
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • соево мляко - 1 ч.ч.
  • зехтин - 5 с.л.
  • лимонов сок - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • малко сол
  • за сиропа
  • вода - 300 мл
  • захар - 2/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида брашно се смесват със содата, захарта, солта и ванилията. След като се разбъркат, добавяме соевото мляко и лимоновия сок.

Разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес. След като е готова, я изсипваме в намазнена и набрашнена тавичка и печем в загрята фурна до готовност

За сиропа: водата се кипва и се прибавя захарта. Бъркаме на слаб огън до сгъстяване.

Реването се реже на парчета и се залива със сиропа. Охлажда се няколко часа и е готово.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!