Печени чушки с яйца

21/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач231324101
"Невероятно вкусна и лесна рецепта от нашиата читателка Ирина Андреева. Благодарим Ирина, че ни върна в детсвото с тази прекрасна рецепта"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 910
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се пекат, белят и почистват от дръжките и семките.
Нарязват се на дребни парчета. Лютите чушки се режат на много ситно. Може да ги пропуснете, ако не обичате пикантен вкус.

Маслото се загрява в голям тиган и се задушават лютите чушлета. Добавят се печените чушки и леко се запържват. Счупените яйца се изсипват внимателно, колкото да се сместят с чушките, но да не се прекалява.

Целта е яйцата да не се разбиват и да станат на трохи. Когато започнат да се запичат отдолу, те се овкусяват със сол, черен и червен пипер.

Натрошава се сиренето и се разбърква, като се обръщат части от ястието като начупен омлет. След като яйцата са вече напълно изпечени, се отстранява от огъня.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Наталиа Петрова
Страхотна и бърза рецепта. Много я обичаме. Единствената разлика е че аз не слагам люти чушки.
0
0
Ирина Андреева Jolie
И ние с питка я ядем вкъщи :) Иначе чара и някак се губи и вкуса :)
0
0
Добринка Петкова
Много обичам такава манджичка,особено лятото,когато има пресни чушки в градината.Ако има и топла питка, мммм-направо се размечтах!!!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв