Домашна торта с компот

21/01/2016
Пламенова Кристин
отПламенова КристинПомощник Готвач151471
"Има нещо вълшебно в сочните домашни торти, които сме приготвили със собствените си ръце, не мислите ли?"
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 313
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете: Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Към брашното прибавяме бакпулвера и постепенно добавяме към яйцата. (За 2 от блатовете последно добавяме и какаото).

Печем в предварително загрята фурна в малка правоъгълна тава до зачервяване.

За крема: Млякото се загрява и към него се добавя захарта. Предварително разбитите яйца се прибавят преди млякото да е завряло.

Добавя се брашното, размито на рядка кашичка. Кремът се бърка, докато се сгъсти. Добавя се ванилия (по желание).

Блатовете се намазват с крем и се подрежда тортата, като долните 2 блата се сиропират с по няколко лъжички сок от компот.
След като залеем с крем последния блат, поръсваме с кокосовите стърготини.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар