Вкусен тутманик

Пламенова КристинПламенова Кристин
Помощник Готвач
1515341504951
Вкусен тутманик
Снимка: Пламенова Кристин
1 / 2
21/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • вода - 100 мл. топла
  • мая - 1 пакет суха
  • айран - 100 мл.
  • яйца - 2 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 700 г.
  • сирене - 200 г.
  • масло
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в топлата вода заедно с меда и 2 супени лъжици брашно. Разбъркваме и оставяме да шупне.

Полученото смесваме с останалите продукти (използваме само едното яйце), докато се получи лепкаво тесто.

Тестото се разстила в тава върху хартия за печене и се оставя около 35 минути да бухне.

Отгоре тестото се маже с останалото яйце, поръсва се със сирене се слагат малки парчета масло и се поръсва с червения пипер.

Печем тутманика на 180 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nnnnnnn kk
Nnnnnnn kk
Невероятно изглежда! :)
29.04.2016 20:47
Биляна Владова
Биляна Владова
вместо черен пипер аз слагам шарена сол, става страхотно
14.04.2016 20:50