Погача Роза

21/01/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"На световното първенство за най-вкусни погачи тази взе първа поощрителна награда - опитайте и кажете дали журито е сгрешило "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 460
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбъркайте маята с млякото и водата. Добавете захарта, солта, оцета, олиото и яйцето. Пресейте брашното.

Започнете постепенно да прибавяте от брашното, като бъркате непрекъснато. Бъркайте, докато започне да се отлепя от стените на купата. Прехвърлете в тавата с останалото брашно и омесете меко тесто.

Оставете да втаса за около час и половина. Пригответе плънката, като смесите сиренето със сметаната. След като втаса тестото, го разточете на правоъгълна кора.

Нарежете я на правоъгълници. Върху всеки сложете по 1-2 ч.л. от плънката и прегънете откъм дългата страна.

Намаслете тавата и започнете да редите правоъгълниците от вътре навън, изправени, с отвора нагоре. Оставете да втаса още 30-40 минути.

Намажете с разбит жълтък и печете на 200 градуса, 35-40 минути или до суха клечка. Извадете, намажете с масло и поръсете с шарена сол.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар