Картофени гнезда с бекон

21/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 203
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи – 10 бр.
  • яйца – 5 бр.
  • масло – 50 г
  • бекон - 100 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • самардала - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите, сваряваме и ги правим на каша, овкусяваме със сол и черен пипер. Разпределяме в 5 чинии, като оформяме кладенче в средата.

В тенджерка с посолена вода и оцет от ниско чукваме яйцата едно по едно и когато се забулят ги вадим от водата с решетеста лъжица.

Поставяме по едно яйце в средата на блюдото с картофено пюре и поръсваме с червен пипер.

Препържваме маслото заедно с бекона, накълцан на дребно, до порозовяване и разпределяме върху всяка порция.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар