Лапад с ориз и кайма

21/01/2016
Русиана Михайлова
отРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 122
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лапад - 300 - 400 g
  • зелен лук - 1 връзка пресен
  • джоджен - 3 - 4 стръка пресен
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • мазнина - за запръжка
  • кайма - 500 г овкусена
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч. или зеленчуков бульон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещяваме мазнината, в която запържваме скълцания пресен лук и каймата. Разбъркваме добре, за да се раздроби на по-ситни парченца, като добавяме 1-2 с.л вода и използваме телена бъркалка.

Предварително попарваме лапада и го прецеждаме. След това го нарязваме и добавяме към сместа с каймата. Разбъркваме добре и добавяме накъсания пресен джоджен.

Добавяме ориза, бульона и подправките. Разбъркваме и оставяме ястието да къкри на слаб огън за 30 минути, като разбъркваме периодично.

Може да се сервира както топло, така и студено. Изключително подходящо за гарниране е киселото мляко.

Добър апетит!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар