Хрупкаво тесто за пица със заквасена сметана

21/01/2016
Русиана Михайлова
отРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 169
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива с топлото прясно мляко. Към нея се добавя заквасената сметана и леко се разбърква. Добавят се солта, захарта и зехтина.

Брашното се пресява и се прави кладенче по средата на купата. Сместа се изсипва в него и се замесва тесто.

Омесва се с намаслени ръце, не набрашнени. За по-бързо втасване се удря 50 пъти в плота, върху който месите.

Тестото се получава много еластично, хрупкаво и вкусно.

Подходящо е както за направата на пици, така и за мекици, баници и други тестени изделия.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар