Селска туршия с червено зеле

21/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо702
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В бидон, в който ще приготвяме туршията, изсипваме водата и в нея разтваряме солта.

След пълното ѝ разтваряне слагаме във водата едно измито сурово и прясно яйце, с него проверяваме дали солта е достатъчна за туршията. Яйцето трябва да стои наполовина потопено във водата.

Накрая прибавяме оцета и разбъркваме саламурата.

Измиваме зеленчуците много добре.

Зелето нарязваме на четвъртини, а доматите, корнишоните и чушките продупчваме на две-три места.

Слагаме зеленчуците в саламурата, като ги редуваме, докато свършат.

Върху тях слагаме тежест, за да са под водата, и затваряме с капак.

Туршията става готова след 20 дни, но може да се яде и по-рано - в зависимост от предпочитанията.

При консумация измиваме за кратко със студена вода и овкусяваме с олио или зехтин.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар