Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пастет»Мус от сьомга

Мус от сьомга

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Мус от сьомга1 / 2
21/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пушена сьомга - 350 г
  • желатин - 1 пакетче
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сметана - 250 мл, готварска
  • магданоз - ½ връзка
  • зехтин - за намазване
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме желатина в студена вода.

Приготвяме 6 купички или форми за крем карамел намазваме отвътре със зехтина.

В блендер поставяме 1 ч.л. лимонов сок смесваме с 300 г от сьомгата и пюрираме.

Изстискваме накиснатия във вода желатин и го стопяваме на огъня.

Прибавяме го към пасираната сьомга. Добавяме черен пипер и сол и разбитата на пяна сметана.

Продължаваме да бием, докато се получи кремообразна консистенция.

Изсипваме муса във формите и го оставяме в хладилник за 3-4 часа.

При сервиране потапяме за кратко в гореща вода купичките и с помощта на нож отделяме муса.

Украсяваме с останалите парчета сьомга.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: