Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бирени Мезета»Панирани картофи с яйца и мляко

Панирани картофи с яйца и мляко

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289212052k1
Панирани картофи с яйца и мляко1 / 2
21/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • брашно - 150 г
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и сваряват в подсолена вода. Обелват се топли, а като изстинат, се нарязват на филийки.

Яйцата разбиваме добре. Слагаме брашното в купичка и добавяме яйцата на тънка струя, като разбъркваме, да не стане сместа на бучки, и прибавяме прясното мляко.

Потапяме картофите в получената панировка и изпържваме в сгорещено олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много са хрупкави и апетитни.
22.01.2016 06:56
Мариела Христова
Мариела Христова
Благодаря много за допълнението, следващия път и аз ще пробвам с царевично брашно.
21.01.2016 21:33
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много са вкусни.Аз сложих и малко царевично брашно, така станаха по- хрупкави.
21.01.2016 19:56