Супа от свински дроб

22/01/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф119965719776
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 895
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински дроб - 400 г свински
  • лук - 1 бр.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • черен пипер - на вкус
  • къри - на вкус
  • сол - на вкус
  • ориз - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 1 с.л. за застройка
  • целина - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре свинския дроб, нарязваме го на парчета, заливаме с вода и варим за няколко минути. Изливаме водата, измиваме добре и запържваме в олиото и маслото заедно с нарязан на ситно лук.

Овкусяваме с черен пипер, къри и сол на вкус. Прибавяме червен пипер и чаена лъжичка брашно. Наливаме топла вода (литър или повече), слагаме да заври, без да похлупваме с капак и когато заври, прибавяме ориза.

Варим до готовност на всички продукти. Поръсваме супата с целина. Правим застройка от разбита в малко вода заквасена сметана, която внимателно наливаме в супата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ирина Андреева Jolie
Никога не съм приготвяла такава супа.Благодаря за идеята,ще я пробвам. :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв