Торта Jolie

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Торта Jolie
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 2
22/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Нашата кулинарка Ирина добави тази невероятно вкусна и красива торта, която само със снимка впечатлява! Участвай и ти в кулинарната игра на Готвач.бг и печели докато готвиш https//gotvach.bg/game"

Необходими Продукти

  • блатове - 2 пакета готови бели за торта (6 бр. общо)
  • сметана - 500 мл за разбиване
  • пудра захар - 200 г
  • компот - 150 мл от бели плодове
  • шоколадови пурички - 1 опаковка
  • бисквити - 2 кутии шоколадови, тип пръчки
  • бисквити - 1 опаковка какаови
  • шоколадови пръчици - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се разбива с миксер и по средата на разбиването се прибавя пудрата захар. Натрошават се на ситно едната опаковка дълги бисквити и кръглите, като се оставят 4 или 5 за украса.

Във форма за торта с отварящи се стени се слага първият блат. При липса на кръгли блатове с помощта на чиния с диаметър колкото стените на блата се изрязват внимателно в кръгла форма.

Напоява се с 1/5 от сока по цялата повърхност. Намазва се равномерно със сметана с дебелина около 0.5 см, поръсва се с 1/5 от натрошените бисквити и се слага вторият блат. Продължава се и с останалите по същия начин, докато не завърши и последният 6-и блат.

Той се покрива само със сметана. Отстраняват се страните на формата и се намазва с останалата сметана навсякъде равномерно. Натрошават се пуричките, като почти се закрива сметаната отгоре.

Прави се украса от кръглите бисквити под формата на цвете и с 3 от пуричките, които оставяте цели. По страничните стени на тортата се залепят дългите шоколадови бисквити под наклон и през разстояние една от друга. Поръсва се с шоколадови пръчици и се съхранява в хладилник 24 часа преди консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
изглежда вкусно
22.01.2016 21:50