Лесна орехова торта

22/01/2016
"Класика в жанра Домашна орехова торта, точно като от детството ни "
Приготвяне60 мин.
Готвене5 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо191 629
  • Преглеждания за месеца16167
  • Преглеждания за седмицата6366
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Сложете ринга на форма за торта върху поднос. Уверете се, че размера на блатовете е същият като на затворения ринг. Ако има разлика, можете да изрежете блатовете по края.

Пригответе крема, като загреете 800 мл от подсладеното със захарта мляко и в него изсипете нишестето, разтворено в останалите 200 мл мляко.

След кипване разбийте добре с тел. Поставете единия блат на дъното в ринга и полейте с 1/3 от крема. Поръсете със смлени орехови ядки, също 1/3 от тях.

Сложете отгоре втория блат и полейте с крем. Така процедирате, докато не сложите и последния блат, останалия крем и поръсвате с последните орехови ядки.

Охладете за няколко часа преди консумация. Внимателно прокарайте нож по вътрешния ръб на ринга и го отстранете. Нарежете на порции.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Теодора Мещерова
Стана много вкусна! Поздравления за рецептата!
0
0
Елена Ангелова
Тази торта с домашно приготвени кори(блатове) и както казаха момичетата с млечен крем(домашния с яйца) става уникално вкусна! Така наречената добуш торта! ;) :)
13
1
Viktoriq
Viktoriq
29.01.2016 00:51
Аз също я предпочитам с млечен крем, но това също е добра алтернатива. :)
7
2

Виж всички коментари или напиши такъв