Лесна орехова торта

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
06/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Класика в жанра Домашна орехова торта, точно като от детството ни"

Необходими Продукти

  • блатове - 3 бр. за торта
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 200 г
  • орехи - 300 г
  • нишесте - 1 опаковка ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете ринга на форма за торта върху поднос. Уверете се, че размера на блатовете е същият като на затворения ринг. Ако има разлика, можете да изрежете блатовете по края.

Пригответе крема, като загреете 800 мл от подсладеното със захарта мляко и в него изсипете нишестето, разтворено в останалите 200 мл мляко.

След кипване разбийте добре с тел. Поставете единия блат на дъното в ринга и полейте с 1/3 от крема. Поръсете със смлени орехови ядки, също 1/3 от тях.

Сложете отгоре втория блат и полейте с крем. Така процедирате, докато не сложите и последния блат, останалия крем и поръсвате с последните орехови ядки.

Охладете вашата лесна орехова торта за няколко часа преди консумация. Внимателно прокарайте нож по вътрешния ръб на ринга и го отстранете. Нарежете ореховата торта на порции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
510
41
30
20
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Страхотна!
16.07.2018 18:05
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Стана много вкусна! Поздравления за рецептата!
11.01.2017 17:55
5
1
Елена Ангелова
Елена Ангелова
Тази торта с домашно приготвени кори(блатове) и както казаха момичетата с млечен крем(домашния с яйца) става уникално вкусна! Така наречената добуш торта! ;) :)
27.05.2016 06:42
20
2
Viktoriq
Viktoriq
Аз също я предпочитам с млечен крем, но това също е добра алтернатива. :)
29.01.2016 00:51
10
2
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Направих я, но на мен лично с домашен крем, яйца и масло ми допада повече.
22.01.2016 15:31
24
2