Пай с кайма и кашкавал

22/01/2016
"Към този пай няма да останете безразлични. Върви идеално с бяло вино и добра компания"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 862
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За тестото
  • масло - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 3 с.л. студена
  • брашно - 200 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • За пълнежа
  • кайма - 500 г
  • чушки - 1 червена чушка + 2 зелени
  • лук - 1 глава кромид
  • лук - 1 глава воден лилав
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кашкавал - 300 г
  • домати - 2 малки
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва със студеното масло, докато се получат трохи. Добавя се яйцето, водата и солта. Замесва се тесто. Завива се с кухненско фолио и се оставя в хладилник за около 30 мин.

Каймата се запържва в тиган и се бърка, за да се раздроби на ситно. Лукът и две чушки (една червена и една зелена) се режат на ситно. Прибавят се към каймата и се пържат и те. Подправят се с черен и червен пипер.

Тестото се разточва с диаметър малко по-голям от този на тавата, в която ще печете пая. Притиска се към стените и с помощта на точилка се отстраняват излишните крайчета тесто.

Разпределя се каймата равномерно и се покрива с настъргания предварително кашкавал. Върху него се подреждат кръгчета домати и от останалите чушки.

Ръси се с чубрица и се пече в загрята на 180 градуса фурна до зачервяване на тестото и запичане на кашкавала.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
По случайност днес готвих същото,но вместо домати сложих кисели краставички :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв