Пай с кайма и кашкавал

22/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач231324101
"Към този пай няма да останете безразлични. Върви идеално с бяло вино и добра компания"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 942
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва със студеното масло, докато се получат трохи. Добавя се яйцето, водата и солта. Замесва се тесто. Завива се с кухненско фолио и се оставя в хладилник за около 30 мин.

Каймата се запържва в тиган и се бърка, за да се раздроби на ситно. Лукът и две чушки (една червена и една зелена) се режат на ситно. Прибавят се към каймата и се пържат и те. Подправят се с черен и червен пипер.

Тестото се разточва с диаметър малко по-голям от този на тавата, в която ще печете пая. Притиска се към стените и с помощта на точилка се отстраняват излишните крайчета тесто.

Разпределя се каймата равномерно и се покрива с настъргания предварително кашкавал. Върху него се подреждат кръгчета домати и от останалите чушки.

Ръси се с чубрица и се пече в загрята на 180 градуса фурна до зачервяване на тестото и запичане на кашкавала.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
По случайност днес готвих същото,но вместо домати сложих кисели краставички :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв