Агнешки бут във фурна

22/01/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф747308265
"Най-сочното агнешко месце, което може би ще опитате някога Наздраве!"
Приготвяне20 мин.
Готвене240 мин.
Общо260 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 143
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешки бут - 1 средно голям
  • сол
  • олио
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутът се изчиства и измива добре. Намазва се обилно с олио и сол /на вкус/.

Слага се в голяма правоъгълна тава, в тавата се добавя съвсем малко и вода, колкото да покрие дъното, и отгоре върху месото се слагат малки бучки масло.

Завива се с фолио и се пече на среден огън във фурна около 3-4 часа.

Може да се поръси леко с черен пипер и да се украси с резенчета лимон. Въпрос на вкус.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!